Η AVG προηδοποιεί για μολυσμένα βίντεο των Ολυμπιακών αγώνων

2010-02-18


Οι ειδικοί ασφάλειας της AVG κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου για "μολυσμένα" αρχεία βίντεο και codecs, που σχετίζονται με τους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες, οι οποίοι λαμβάνουν χώρα αυτή την περίοδο στο Βανκούβερ. Η εταιρεία κατασκευής προγραμμάτων ασφαλείας κατέγραψε, κατά τη διάρκεια διεξαγωγής των αγώνων, μια εμφανή αύξηση των επιθέσεων μέσω βίντεο και livestream αναμεταδόσεων.

Σύμφωνα με την AVG οι δημιουργοί ιών κατάφεραν, μόλις λίγες ώρες μετά το θανάσιμο δυστύχημα που κόστισε τη ζωή στο 21χρονο αθλητή Νοντάρ Κουμαριτασβίλι από τη Γεωργία (ο οποίος κατά τη διάρκεια της τελευταίας του προπόνησης στο λουτζ [luge] - ένα αγώνισμα στο οποίο οι αθλητές κατεβαίνουν με ένα μονοθέσιο έλκηθρο πάνω σε ένα ημικυλινδροειδές διάδρομο αναπτύσσοντας ταχύτητα πάνω από 150χλμ/ώρα - ξέφυγε από την πορεία του και προσέκρουσε πάνω σε ένα ατσάλινο στύλο), κατάφεραν να επωφεληθούν από αναζητήσεις του τύπου "video luge accident Olympic Games".

Σε αρκετές περιπτώσεις για να μπορούσε κανείς να παρακολουθήσει το βίντεο του ατυχήματος θα έπρεπε να εγκαταστήσει ένα πρόγραμμα το οποίο ήταν malware. Συγκεκριμένα εμφανίζονταν ένα μήνυμα για την εγκατάσταση ενός codec, το οποίο υποτίθεται ότι απαιτείτο για την εκτέλεση του βίντεο, αλλά στην πραγματικότητα ήταν κάποιο malware που "μόλυνε" τους υπολογιστές των θυμάτων.

Για να ελαττώσετε τον κίνδυνο μόλυνσης του συστήματος σας από τέτοιες επιθέσεις, οι ειδικοί ασφάλειας συστήνουν να εγκαθιστάτε όλα τα updates που κυκλοφορούν κατά καιρούς για τον player σας. Έτσι είναι απίθανο να μην υπάρχει κάποιος codec για την εκτέλεση ενός βίντεο. Και φυσικά να έχετε πάντα το νου σας όσον αφορά στα sites που επισκέπτεστε αλλά και τα προγράμματα που κάποιο site σας προτείνει να εγκαταστήσετε.

PcNea

Labels:

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου