Casio EX-G1: Διακριτική, μοναδική και… σκληροτράχηλη

2010-01-23




Η ορολογία "G-SHOCK" μας έχει γίνει γνωστή από τα ανθεκτικά ρολόγια της Casio, τα οποία η ιαπωνική εταιρεία πρωτοπαρουσίασε το 1983. Το 2000 έκανε την εμφάνισή το G 'zΟne, ένα αδιάβροχο κινητό τηλέφωνο με αντοχή στο νερό και τις κακουχίες. Φαίνεται πως ήρθε η ώρα, η ανθεκτική τεχνολογία G-SHOCK να περάσει και στις ψηφιακές φωτογραφικές μηχανές της εταιρείας και η πρώτη εκπρόσωπος της νέας σειράς EXILIM, είναι η Casio EX-G1.
Η όλη της κατασκευή βασίζεται σε ένα κράμα λεπτού σχεδιασμού, αντοχής και αντίστασης στο νερό, τα οποία καθιστούν τη συγκεκριμένη ψηφιακή φωτογραφική μηχανή ιδανική για extreme καταστάσεις... Εκτός από τις εικόνες υψηλής ανάλυσης 12.1 megapixels, την επαναλαμβανόμενη λήψη και τις πολλαπλές εικόνες που θα σας βγάλουν ασπροπρόσωπους σε στιγμές που απαιτούν αντοχή και δύναμη (λήψη φωτογραφιών σε αθλήματα), κρατώντας την Casio EX-G1, έχετε στα χέρια σας τον τρόπο για να απαθανατίσετε οποιοδήποτε γεγονός γίνεται αστραπιαία.
Το δυνατό σημείο, όπως θα έχετε καταλάβει μέχρι τώρα, είναι η αντοχή της μηχανής η οποία μπορεί να αντέξει αν πέσει από.... 2,13 μέτρα, αν βυθιστεί σε βάθος 3 μέτρων για 60 συνεχόμενα λεπτά και, τέλος, αν την υποβάλλετε σε εξωπραγματικές θερμοκρασίες της τάξης των 10 βαθμών Κελσίου υπό του μηδενός.
Εξωτερικά, δύο επίπεδα ανοξείδωτου χάλυβα προσφέρουν προστασία όχι μόνο στο εξωτερικό, αλλά και στο εσωτερικό τμήμα της φωτογραφικής μηχανής, εμποδίζοντας το νερό να εισέλθει και να βλάψει το σύστημά της, ενώ η κάλυψη ρητίνης εξασφαλίζει την απρόσκοπτη λειτουργία του κλείστρου και του φακού. Τίποτα δεν θα κάνει τη φωτογραφική σας να σταματήσει να φωτογραφίζει, τίποτα δεν θα σας εμποδίσει να τραβήξετε τις φωτογραφίες που πάντα θέλατε. Η δε μεγάλη LCD οθόνη 2,5 ιντσών υπόσχεται τη λεπτομερή και φωτεινή θέαση των εικόνων σας ακόμα και από πλάγια θέση.
Παρά το «σκληρό» πρόσωπό της, η φωτογραφική της Casio είναι εξαιρετικά λεπτεπίλεπτη, αφού έχει πάχος μόνο 1,99 εκατοστά και ζυγίζει 154 γρ. μαζί με μπαταρίες και κάρτες, δηλαδή όσο ζυγίζει περίπου ένα smart phone.
Στα τέλη Ιανουαρίου περιμένουμε να τη δούμε στις προθήκες των καταστημάτων, σε μαύρο ή κόκκινο χρώμα, σε τιμή γύρω στα 350 ευρώ.


πηγή: btw.gr

Labels:

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου