Firefox: Trojan στο official site των add-ons!!!

2010-02-06




Οι υπολογιστές μερικών χιλιάδων χρηστών του Firefox μολύνθηκαν με malware, το οποίο προήλθε από δύο addons που προσφέρονταν από το site της Mozilla. Κάτι που η τελευταία επιβεβαίωσε και επίσημα. Μετά από αυτό το συμβάν τα δύο addons σβήστηκαν από τη βάση δεδομένων της Μοzilla. Το πρόβλημα αφορούσε το Sothink Web Video Downloader 4.0 όπως και το plugin Master Filer τα οποία περιείχαν έναν Trojan που μόλυνε τα Windows PCs.


Το προβληματικό αρχείο εγκατάστασης του Master Filer κατέβηκε συνολικά 600 φορές, πριν ανακαλυφθεί ότι ήταν μολυσμένο και απενεργοποιηθεί. Ο Sothink Web Video Downloader 4.0 κατέγραψε 4.000 downloads πριν απομακρυνθεί από το site της Mozilla.

Σύμφωνα με την Mozilla όλα τα plugins ελέγχονται αυτόματα για ιούς. Τα οποία δεν λειτούργησαν σε αυτές τις δύο περιπτώσεις. Τα malwares ανακαλύφθηκαν όταν εγκαταστάθηκε μια πρόσθετη μέθοδος ελέγχου και εξετάστηκαν με αυτήν όλα τα addons.

H Mozillla συστήνει σε όλους τους χρήστες, που έχουν κατεβάζει ένα από αυτά τα δύο addons, να τα κάνουν uninstall. Και να εξετάσουν το σύστημα τους με ένα ενημερωμένο antivirus.

ΠΗΓΗ: Mozilla blogs

Labels:

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου