Pentax optio E-90

2010-02-20



Η νέα PENTAX Optio E-90 απευθύνεται σε αυτούς που μπαίνουν σήμερα στον κόσμο της ψηφιακής φωτογράφησης. Μεταξύ άλλων περιλαμβάνει μία λειτουργία Λήψης Χαμόγελου, η οποία αυτόματα και με μεγάλη ακρίβεια εντοπίζει και καταγράφει το χαμόγελο στο πρόσωπο του θέματος. Η απελευθέρωση του κλείστρου της μηχανής γίνεται μόνη της, τελείως αυτόματα, ακριβώς την κατάλληλη στιγμή ώστε να καταγραφεί το ...«καλύτερο χαμόγελο».

Επιπλέον η Optio E-90 διαθέτει την προηγμένη λειτουργία Εντοπισμoύ Προσώπου ΑΕ & AF με την οποία αυτόματα εντοπίζει τα πρόσωπα στην εικόνα και βελτιστοποιεί τις ρυθμίσεις εστίασης και έκθεσης ώστε να αποτυπωθούν με τη μέγιστη καθαρότητα και με σωστό φωτισμό.

Η πρωτοποριακή λειτουργία Auto Picture, που πρωτο-εισήγαγε η PENTAX και εφαρμόζεται στην Optio E90, σας απαλλάσσει από τη χρονοβόρο και αγχώδη διαδικασία να επιλέξετε μέσα από το μενού το κατάλληλο πρόγραμμα που θα εναρμονίζεται με τη συγκεκριμένη λήψη.

Αν το θέμα σας κινείται γρήγορα, η μηχανή το αντιλαμβάνεται και αυτόματα προγραμματίζεται στο πρόγραμμα Δράσης, προσαρμόζοντας ανάλογα την ταχύτητα του κλείστρου, ώστε να «παγώσει» την κίνηση. Αντίθετα, αν φωτογραφίζετε ένα πορτρέτο, αυτόματα η PENTAX Optio E90, προσαρμόζει το διάφραγμα του φακού ανάλογα, ώστε το πρόσωπο να ξεπροβάλει ανάγλυφα μέσα από το φόντο.

Παρομοίως, η λειτουργία PENTAX Auto Picture αναγνωρίζει μέσα από τα συστήματα της υψηλής τεχνολογίας, αν ο θέμα σας είναι Τοπίο, Κοντινή Λήψη Λουλουδιού, Νυχτερινή Σκηνή, Νυχτερινό Πορτρέτο, ή μία Κανονική Σκηνή και προσαρμόζει σωστά τις ρυθμίσεις ώστε η φωτογραφία να έχει τα καλύτερα αποτελέσματα!

Το εξωτερικό περίβλημα της PENTAX Optio E90 έχει επεξεργαστεί με μία αντιολισθητική επένδυση ώστε να προληφθεί ο κίνδυνος να γλιστρήσει η μηχανή κατά λάθος από τα χέρια του χρήστη. Επίσης, η δεξιά πλευρά του μπροστινού τμήματος ανυψώθηκε ελαφρά σε σχέση με το υπόλοιπο σώμα, ώστε να σχηματίσει μία λαβή που να προσφέρει ξεκούραστο και άνετο κράτημα της μηχανής.

Το πρόβλημα των θολών λήψεων που προκαλείται από το κούνημα της μηχανής ή τη μετακίνηση του θέματος αντιμετωπίζεται αποτελεσματικά με δύο αντικραδασμικά συστήματα προστασίας:

1. Λειτουργία SR Υψηλής Ευαισθησίας: Όταν η μηχανή αναγνωρίζει συνθήκες χαμηλού φωτισμού, ανεβάζει αυτόματα την ευαισθησία της ως και τα ISO 1600, ώστε να αυξηθεί αντίστοιχα η ταχύτητα λήψης και να «παγώσει» κάθε κίνηση κατά τη φωτογράφηση.

2. Λειτουργία Κινηματογραφικού SR: Κατά τη διάρκεια της λήψης Video, αποφεύγονται μέσω λογισμικού οι θολές λήψεις, ελαχιστοποιώντας παραγωγικά το ενοχλητικό κούνημα της μηχανής

Για όσους δεν είναι εξοικειωμένοι με τη ψηφιακή φωτογράφηση, πατώντας μόνο ένα κουμπί, η Πράσινη λειτουργία επιλέγει τον καλύτερο συνδυασμό των ρυθμίσεων έκθεσης, ευαισθησίας ISO και άλλων παραγόντων για κάθε συγκεκριμένη σκηνή. Μπορείτε πλέον να ζητήσετε άφοβα από κάποιον άλλο να σας φωτογραφήσει. Εσείς απλά ενεργοποιείστε την Πράσινη Λειτουργία: Η Optio E90 αναλαμβάνει όλα τα υπόλοιπα.

Ο αισθητήρας των 10 ενεργών MPixels αναπαράγει εικόνες υψηλής ανάλυσης, ενώ η λειτουργία βιντεογράφησης δημιουργεί βίντεο-κλίπ, ποιότητας σχεδόν παρόμοιας με μία βιντεοκάμερα. Ο ευρυγώνιος φακός zoom PENTAX 3x, με αντιστοιχία 31,5mm ως 94,5mm είναι ιδιαίτερα χρήσιμος για μία ποικιλία θεμάτων που καλύπτουν κάθε καθημερινή και οικογενειακή ανάγκη.

Η λειτουργία Έξυπνου Ζοομ, επεκτείνει το εύρος ως περίπου τα 17,1x! H φωτεινή έγχρωμη οθόνη LCD 2,7” με 230.000 κουκκίδες προσφέρει σωστή, λεπτομερή, άνετη σκόπευση και γρήγορη πρόσβαση στο μενού.

Επιπλέον στην Optio E90 ενσωματώνεται πλήθος τεχνικών χαρακτηριστικών διευκόλυνσης της λήψης:

-Αυτόματη Εστίαση 3 σημείων με σύστημα Αυτόματης προσαρμογής πάνω σε κινούμενο θέμα
-Ψηφιακά φίλτρα, για πρόσθεση 6 διαφορετικών οπτικών εφέ
-Λειτουργία Μπούστο: Δημιουργεί αυτόματα σωστή λήψη μπούστο κεντράροντας στο πρόσωπο
-Ψηφιακό Πανόραμα: Συνθέτει μία πανοραμική εικόνα από 2 ή 3 διαφορετικές λήψεις
-Δυνατότητα ανάκτησης εικόνας που σβήστηκε κατά λάθος
-Δυνατότητα Συνεχόμενων Λήψεων: Ως και 16 λήψεις σε 2 δευτερόλεπτα (640x480p)
-Επιλογή διακοσμητικών πλαισίων για φωτογραφίες με το δικό σας στυλ

Η PENTAX Optio E-90 θα είναι διαθέσιμη στα ελληνικά καταστήματα στις αρχές Μαρτίου 2010.

ΠΗΓΗ:Δελτίο Τύπου

Labels:

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου